“Τα σημεία των καιρών”

Τα παιδιά του Ε’1 και Ε’2 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου κάναν αυτή τη συνεργατική εργασία στο μάθημα των ΤΠΕ και της Γεωγραφίας, τον Απρίλιο του 2024.

-Αρχικά περιηγηθήκαμε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών: http://www.meteo.gr και εξοικειωθήκαμε με την μελέτη των χαρακτηριστικών του καιρού

-Κατανοήσαμε τις έννοιες: καιρικά φαινόμενα, θερμοκρασία (βαθμοί Κελσίου), ένταση ανέμων (κλίμακα Μποφόρ), υγρασία, κατεύθυνση ανέμων, πίεση κλπ.

-Παρακολουθήσαμε αναλυτικά δελτία προβλέψεων στο YouTube

-Βρήκαμε εικόνες με σύμβολα καιρού στο διαδίκτυο

-Ξεχωρίσαμε τον γρίφο του τι είναι η κατεύθυνση των ανέμων (Βόρειοι Β, Νότιοι Ν, Ανατολικοί Α, Δυτικοί Δ, ΒΑ, ΒΔ, ΝΑ, ΝΔ κλπ)

-Στη συνέχεια τα παιδιά εργάστηκαν σε ομάδες 2 ή 3 ατόμων και συνέταξαν δελτία καιρού για την τρέχουσα ημέρα (Δευτέρα 22 Απριλίου 2024), αντλώντας το υλικό τους από την σελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών: http://www.meteo.gr για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνέταξαν κείμενα στο Word.

-Βρήκαμε σύμβολα στο Internet με απεικονίσεις καιρικών δεδομένων -Μπήκαμε στο Google Earth και είδαμε τους χάρτες της Ελλάδας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και κάναμε λήψεις στιγμιότυπων (screenshots).

-3 μαθήτριες  (Ιωάννα, Ασημένια και Ευμορφίλη) κάναν παρουσίαση του Δελτίου για Ελλάδα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.