Εκτύπωση Εκτύπωση 2.613 αναγνώσεις

Βιβλιοθήκη

Η δανειστική βιβλιοθήκη (Δ.Β.) του σχολείου μας άρχισε τη λειτουργία της τη σχολική χρονιάlibrary2 1996-97. Την αρχική οργάνωση, εμπλουτισμό και λειτουργία ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Βλάχου Ελένη & Σαλονικίδης Γιάννης. Την πρώτη περίοδο της λειτουργίας της η βιβλιοθήκη στεγαζόταν στο λυόμενο κτίριο κάτω από άσχημες συνθήκες.

Με τη μεταστέγαση του σχολείου μεταφέρθηκε και η Δ.Β. σε μια ευρύχωρη αίθουσα 70 τ.μ. η οποία εξοπλίστηκε κατάλληλα (ράφια, αναγνωστήριο κ.λπ.) από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ευόσμου. Παράλληλα, η Σχολική Επιτροπή και ο Σύλλογος Γονέων ανέλαβαν τον εμπλουτισμό της με περισσότερους από 400 νέους τίτλους βιβλίων.

Σήμερα η Δ.Β. διαθέτει περισσότερους από 2000 τίτλους βιβλίων όλων των κατηγοριών και εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών και μαθητριών.

Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται κατά Μ.Ο. 60-80 δανεισμοί βιβλίων και ο στόχος μας είναι να αυξηθούν.
Στην αίθουσα υπάρχει Η/Υ, ο οποίος εκτός από τη διαχείριση της Δ.Β., δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά να συνδέονται στο Διαδίκτυο και να αναζητούν τις πληροφορίες που επιθυμούν.

Λειτουργία
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μπορούν να δανείζονται βιβλία 3 φορές την library1εβδομάδα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Τα παιδιά μπορούν να προσέρχονται στη βιβλιοθήκη είτε μόνα τους είτε συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς των τάξεών τους.

Πρόγραμμα δανεισμού

Α΄και Β΄ τάξεις Δευτέρα 2ο διάλειμμα
Γ΄και Δ΄ τάξεις Τετάρτη 2ο διάλειμμα
Ε΄και ΣΤ΄ τάξεις Παρασκευή 2ο διάλειμμα

Κανόνες

  • Κάθε μαθητής/τρια οφείλει να διατηρεί το βιβλίο που δανείζεται καθαρό, ατσαλάκωτο, χωρίς μουντζούρες ή λεκέδες.
  • Η διάρκεια δανεισμού είναι για μία εβδομάδα. Εάν όμως το βιβλίο είναι πολυσέλιδο, μπορεί να επιστραφεί σε 15 ημέρες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τον ένα μήνα.
  • Κάθε βιβλίο που χάνεται ή καταστρέφεται με υπαιτιότητα κάποιου μαθητή/τριας αντικαθίσταται από τον γονέα/κηδεμόνα του.

[note]Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός της Δανειστικής βιβλιοθήκης κατά το σχολικό έτος 2014-2015 είναι ο κύριος Νικόλαος Αντωνίου.[/note]

Απαντήστε

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.