Εκτύπωση Εκτύπωση 3.079 αναγνώσεις

Εργαστήριο Πληροφορικής

[note]Το εργαστήριό μας είναι πιστοποιημένο από το Ίδρυμα Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – “Διόφαντος” για τη διεξαγωγή προγραμμάτων Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (Α΄ Επιπέδου & Β΄ Επιπέδου)[/note]
Το σχολείο μας διαθέτει μια αίθουσα 65 τ.μ. διαμορφωμένη κατάλληλα για τη χρήση Εργαστήριο Πληροφορικής – πολυμέσων, την “Αίθουσα προβολών και Η/Υ” (εργαστήριο πληροφορικής).

Ο χώρος αυτός μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 24 μαθητές και μαθήτριες και παρέχει τη δυνατότητα στους/στις εκπαιδευτικούς του σχολείου να υποστηρίξουν τη διδασκαλία τους με έναν ικανοποιητικό αριθμό εποπτικών μέσων και μηχανημάτων ή να αντλήσουν πληροφορίες από το διαδίκτυο.

Το σχολικό έτος 2001-2002 το ΥΠ.Ε.Π.Θ., στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την «Κοινωνία της Πληροφορίας» και της Πρόσκλησης 5 που εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισής του, χρηματοδότησε το σχολείο μας και έτσι εξοπλιστήκαμε με ένα σύγχρονο Εργαστήριο Πληροφορικής.

Εξοπλισμός

Διαθέτουμε δίκτυο 14 ηλεκτρονικών υπολογιστών, 3 σαρωτές, 2 έγχρωμους εκτυπωτές ψεκασμού, έναν δικτυακό έγχρωμο εκτυπωτή laser, βιντεοπροβολέα υψηλής ανάλυσης, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, τηλεφωνική γραμμή ADSL, σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, οθόνες προβολής (μόνιμη & φορητές), πίνακες μαρκαδόρου, διαδραστικό πίνακα αφής κ.λπ. Επιπλέον σε κάθε τάξη έχουμε δημιουργήσει τη Γωνιά του Υπολογιστή.

Το τοπικό δίκτυο του εργαστηρίου συνδέεται μέσω δρομολογητή με το ευρύτερο τοπικό δίκτυο του σχολείου επιτυγχάνοντας έτσι τη σύνδεση όλων των τάξεων με τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο εργαστήριο αλλά και με το διαδίκτυο.

Παράλληλα διαθέτουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να επικοινωνούμε με άλλα σχολεία και υπηρεσίες, αλλά και και να συμμετέχουμε σε προγράμματα επιμόρφωσης από απόσταση.

Επιπρόσθετα έχουμε οργανωμένη βιντεοθήκη με περισσότερες από 200 ταινίες εκπαιδευτικού περιεχομένου, διαφάνειες Α4 & 3,5΄, καθώς και περισσότερους από 100 τίτλους εκπαιδευτικού λογισμικού (CD-ROM, DVD-ROM).

Η αίθουσα διαθέτει ακόμη ηλεκτρολογική και δικτυακή υποδομή για δίκτυο Η/Υ (ως 32), σύστημα πυρανίχνευσης, πυρασφάλεια, σύστημα συναγερμού και μηχανισμούς συσκότισης.

Σχέδια για το μέλλον

Τα τελευταία χρόνια γίνεται φανερό ότι η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας αλλά και στην εκπαίδευση είναι αναπόφευκτη. Ένα πλήθος από νέες ανάγκες έχουν προκύψει για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Δεν είναι μόνο η σημαντική βοήθεια που προσφέρει η τεχνολογία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι και η ανάγκη για επιμόρφωση, για πληροφορίες και κυρίως η ανάγκη για την ανάπτυξη κριτικής οπτικοακουστικής και ηλεκτρονικής μόρφωσης και παιδείας για όλους.

Έχοντας λοιπόν υπόψη τα παραπάνω αποφασίσαμε, να αναπτύξουμε προγράμματα ενδοσχολικής επιμόρφωσης για την καλύτερη προετοιμασία των εκπαιδευτικών του σχολείου μας αλλά και των εκπαιδευτικών των όμορων σχολείων.

Απαντήστε

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.