ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΙΑΚΜΑΚΗ

 Με  αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου , πραγματοποιήθηκε εκδήλωση,  την Πέμπτη 25-4-2024 για τους μαθητές των μικρών τάξεων των σχολείων μας , με προσκεκλημένη τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Τριανταφυλλιά Τσιακμάκη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο υπεύθυνος της σχολικής βιβλιοθήκης κος Αλεξανδρίδης Σωτήρης που μίλησε για τους λόγους που πρέπει να διαβάζουν τα παιδιά βιβλία και τα οφέλη της ανάγνωσης αυτών .

Στη συνέχεια οι μαθητές του Ε1 έπαιξαν ένα σκετς κλείνοντας με το σλόγκαν

« Ένα βιβλίο την ημέρα , τον γιατρό τον κάνει πέρα » .

Ύστερα τον λόγο πήρε η συγγραφέας όπου διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της  «Μπέλα  Μπαλού» . Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τα παραμυθοπαιχνίδια που έπαιξαν και έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τις ερωτήσεις που έκαναν στη συγγραφέα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τέλος ο κύριος Βαγγέλης Μαντζανίδης δήλωσε χαρούμενος για αυτή τη δράση, ενθάρρυνε τα παιδιά να ασχολούνται με το διάβασμα των βιβλίων και υποσχέθηκε ότι θα υπάρχει συνέχεια.

Τα σχολεία ευχαριστούν θερμά τον Σύλλογο γονέων για τη βοήθειά του και την κα Τριανταφυλλιά Τσιακμάκη για την παρουσία της. Της εύχεται πάντα επιτυχίες και διακρίσεις σ΄ αυτό το συναρπαστικό λογοτεχνικό ταξίδι.