Συμμετοχή του σχολείου μας στο 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

     Το 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που πραγματοποιείται ζωντανά κάθε χρόνο στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόεσις πραγματοποιήθηκε κανονικά και φέτος, αλλά διαδικτυακά,  με παρουσιάσεις περισσοτέρων από 100 ερευνητικών εργασιών και συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών από 70 και πλέον σχολικές μονάδες.

Λαμβάνοντας υπόψη την επικρατούσα κατάσταση στο χώρο της υγείας και θέλοντας να διασφαλιστεί η υγεία των μαθητών, εκπαιδευτικών και προσκεκλημένων του συνεδρίου, η οργανωτική επιτροπή, μετά και τη θετική ανταπόκριση του ΥΠΑΙΘ αποφάσισε :

–     Τον μετασχηματισμό του συνεδρίου σε διαδικτυακό ώστε το σύνολο των εργασιών των μαθητών να παρουσιαστούν εξ αποστάσεως στις ημερομηνίες 12, 13, 14 και 15 Μαΐου 2020.

Το σχολείο έλαβε μέρος με μια εξαιρετική εργασία των μαθητριών του Στ’1 :

  • Κάτιας Τσίποτα και
  • Μαρίας Γλυκιάς

με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Πληροφορικό Δράκου Χάιδω.

Η εργασία αυτή αρχικά υποβλήθηκε με επιτυχία στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020, με θέμα την “Επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην εικόνα του εαυτού μας“. Πιο συγκεκριμένα ο διαγωνισμός αφορούσε στο πως το διαδίκτυο μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ζωή μας, πως επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την προσωπικότητα των νέων και πως τα πρότυπα που προωθούνται επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση των νέων.

Η παρουσίαση προβλήθηκε ζωντανά, με την στήριξη του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κ. Αρμόδιου Τσιβά, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας της Παρασκευής (09.00 – 11.30) στην ιστοσελίδα του συνεδρίου και παραμένει διαθέσιμη στο κανάλι του συνεδρίου (από 50:22 εώς 1:03:32):

Την ίδια μέρα (Παρασκευή 15/05/2020) οι μαθητές και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός παραχώρησαν μια σύντομη συνέντευξη για την εργασία στο Web Radio του συνεδρίου (από 1:14:51 εώς 1:31:16):

Μπορείτε να παρακολουθήσετε είτε από αυτά τα κανάλια την Ζωντανή μας μετάδοση, είτε να δείτε το βίντεο από εδώ:

Ένα μεγάλο μπράβο στις μαθήτριές μας για την αξιόλογη εργασία τους και ευχόμαστε να “δίνουν πάντα φτερά στα όνειρά τους”