Συνεργατικός πίνακας ανακοινώσεων με θέμα την ΕΙΡΗΝΗ από τους μαθητές μας

Με αφορμή τον νέο σπαρακτικό πόλεμο στη Γάζα, καθώς και την γιορτή-εκπομπή της 28ης Οκτωβρίου των παιδιών του σχολείου μας, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε υλικό (αφίσες, ζωγραφιές, τραγούδια κ.α.) μαζί με τους μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης των σχολείων μας, για να διατρανώσουμε το αίτημα των παιδιών:

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ, ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΏΡΑ!

Το αναρτήσαμε σε ένα συνεργατικό padlet στην παρακάτω διεύθυνση:

ΘΈΛΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! 11ο & 21ο ΔΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (padlet.com)

Τα παιδιά συνεχίζουν να φτιάχνουν αφίσες, οι μαθητές των μικρότερων τάξεων θα κάνουν επίσης ζωγραφιές και αυτές θα ανέβουν στο padlet, και τέλος, ο Μουσικός του σχολείου μας θα ηχογραφήσει με τη βοήθεια των παιδιών ένα τραγούδι με θέμα την ΕΙΡΗΝΗ.

 

(πατάτε στο λινκ για να μπείτε στο padlet, και να ανεβάσετε αν θέλετε και δικές σας δημιουργίες ή να βάλετε βαθμολογία ή σχόλια)

Παρακάτω φαίνεται μια παρουσίαση των αναρτήσεων και ακόμα πιο κάτω ένα στιγμιότυπο οθόνης.

 

Μερικές από τις αφίσες τις δημιουργήσαμε με το εργαλείο canva.com και άλλες με το postermywall. Το Canva είναι ένα εξαιρετικό ψηφιακό εργαλείο δημιουργίας γραφικών. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές παγκοσμίως και το προτιμούν πολλά εκατομμύρια χρήστες εξαιτίας της εύκολης χρήσης του καθώς και της δωρεάν πρόσβασής του. Ομοίως και το postermywall.

Μερικές από τις δημιουργίες των παιδιών κατά τη διάρκεια του μαθήματος των ΤΠΕ: