Πίσω Κατάλογος Επόμενο

 

"Επίσκεψη στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων"

Σχ. έτος 2008-2009

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Άριστη:

Σολακίδης Ιωάννης-Τυχάλας Στέργιος- Ψούνος Αντώνιος

Πολύ καλή:

τάξεις:

Μέτρια:

ΣΤ1΄- ΣΤ΄2 - ΣΤ΄3

Χμ...:

Αξιολόγηση:

Μην πάτε!:


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ


Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 τα τρία τμήματα της ΣΤ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης με αφορμή το μάθημα των Βαλκανικών πολέμων στην Ιστορία.

Το μουσείο, που δημιουργήθηκε το 1999, απέχει 25 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, δίπλα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.
Στο μουσείο ο επισκέπτης μπορεί να αισθανθεί τις συγκλονιστικές στιγμές του 1912, αγγίζοντας την ιστορία μέσα από παλιά έπιπλα, πίνακες, λιθογραφίες, χάρτες, φωτογραφίες, ξίφη, παράσημα, όπλα, στολές, και άλλα κειμήλια του ελληνικού, του τουρκικού, του βουλγαρικού, του σερβικού, του μαυροβούνιου και του ρουμανικού στρατού. Τα κειμήλια εκτίθενται στο ισόγειο του κτιρίου, σε προθήκες, αφιερωμένες σε κάθε στρατιωτική δύναμη χωριστά. Σε μεγάλο ποσοστό διατηρείται η επίπλωση της εποχής, η οποία μάλιστα εμπλουτίστηκε με έπιπλα που φυλάσσονταν μέχρι τώρα στις αποθήκες του στρατού.

Σχόλιο εκπαιδευτικών: Οι εντυπώσεις των μαθητών/ριών μας ήταν εξαιρετικές και προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε κάθε σχολείο την παραπάνω επίσκεψη.

Πληροφορίες: Για την επίσκεψη χρειάζεται να επικοινωνία για ραντεβού στο τηλέφωνο: 23430-31721. Δεν υπάρχει εισιτήριο.

  Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων  

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗ:

Την προηγούμενη βδομάδα επισκεφθήκαμε το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων που βρίσκεται στο χωριό Γέφυρα, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο Μουσείο. Εντύπωση μου έκανε ότι το Μουσείο πριν ήταν σπίτι, ένα παλιό αρχοντικό.

Μπήκαμε σε ένα δωμάτιο που είχε μια μεγάλη οθόνη και παρακολουθήσαμε μια ιστορική αναδρομή στους Βαλκανικούς Πολέμους. Μετά μας ξενάγησαν σε όλα τα δωμάτια του Μουσείου-αρχοντικού. Με εντυπωσίασαν τα όπλα γιατί τα φανταζόμουνα διαφορετικά.

Ένιωσα πολύ λύπη για τους τόσους πολλούς ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σ’ αυτούς τους πολέμους. Ο κύριος μας είπε ότι έχουμε να μιλήσουμε ακόμη και για τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Φαντάζομαι πόσοι θα ήταν οι νεκροί και σ’ αυτούς.

Δε θα σταματήσει ποτέ αυτή η τρέλα των ανθρώπων;

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΣΤ΄1


Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα