Πίσω Κατάλογος


"Ελληνικός πολιτισμός
Λαϊκή παράδοση
"

Περιβάλλον και Πολιτισμός

Σχ. έτος:  2010-2011

Τάξεις: Γ1 & Γ3

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γεωργάκη Σοφία, Πάγκα Αγλαΐα

Σύντομη περιγραφή

Παράδοση = καθετί που μεταδίδεται προφορικά από γενιά σε γενιά.

Αλήθεια, πόσα πράγματα γνωρίζουμε για το παρελθόν μας; Πώς ζούσαν ο παππούς και η γιαγιά μας; Τι δουλειές έκαναν, πώς μαγείρευαν και τι, πώς διασκέδαζαν και πότε, πώς ήταν η καθημερινότητά τους; 

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα προσπαθήσαμε να δώσουμε απάντηση ρωτώντας τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας και ανακαλύψαμε ένα σωρό πράγματα. Τι ιστορίες για τα παιδικά τους χρόνια, για το σχολείο που πήγαιναν, για τη ζωή τους στα χωριά! Και το σπουδαιότερο ανακαλύψαμε, ψάχνοντας μέσα σε σκονισμένα μπαούλα, μικρούς θησαυρούς της παράδοσης που μέχρι χτες αγνοούσαμε. Την παλιά ραπτομηχανή της γιαγιάς, τα υφαντά που έκανε στον αργαλειό για την προίκα της μαμάς, την πινακωτή για το ψωμί, τα παλιά νομίσματα του παππού, τα εργαλεία του για το χωράφι και τόσα άλλα.

Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μια έκθεση στο σχολείο μας ώστε να μοιραστούμε αυτό το θησαυρό με τους συμμαθητές μας. Το αποτέλεσμα ικανοποίησε τους συμμαθητές μας και συγκίνησε τους μεγαλύτερους καθώς ζωντάνεψε στη μνήμη τους ένα κομμάτι από το παρελθόν.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την έκθεσή μας!

 

Πίσω Κατάλογος


Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα