Πίσω Κατάλογος Επόμενο

 

"Επίσκεψη στο Σέλι - Χιονοδρομικό Κέντρο"

Σχ. έτος 2010-2011

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Άριστη:

Αλεξανδρίδης Σωτήρης, Αντωνίου Νικόλαος, Αβραμίδης Γιάννης, Τασούκας Παρασκευάς, Ψούνος Αντώνιος, Σαμαρά Παρασκευή, Κουφονίκου Κων/να, Γαβριήλ Κωνσταντία

Πολύ καλή:

τάξεις:

Μέτρια:

E΄ - ΣΤ΄

Χμ...:

Αξιολόγηση:

Μην πάτε!:


Σύντομη περιγραφή


Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή των τάξεων Ε΄- ΣΤ΄ του 11ου & 21ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, του νομού Ημαθίας ,το οποίο βρίσκεται στις νοτιοδυτικές κορυφές του όρους Βερμίου και σε υψόμετρο 1520 μ. – 1900 μ. Απέχει 95 χμ. από τη Θεσσαλονίκη (1,5 ώρα περίπου).

Η κύρια πρόσβαση στο χιονοδρομικό γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού και της επαρχιακής οδού Βέροιας - Σελίου ενώ η δευτερεύουσα πρόσβαση γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Νάουσας -Σελίου.

Σκοπός της επίσκεψής ήταν η γνωριμία των μαθητών –τριών με το άθλημα του Σκι.

Συμμετείχαν 91 μαθητές – τριες και οι δάσκαλοι των τμημάτων..

  Αξιολόγηση της επίσκεψης: Οι μαθητές –τριες , αφού ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με το άθλημα του Σκι, μάθανε τους βασικούς κανόνες που αφορούν το Σκι από δασκάλους – εκπαιδευτές. Όλοι οι μαθητές-τριες έμειναν ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι από το χιονισμένο τοπίο. Έπαιξαν χιονοπόλεμο, έκαναν τσουλήθρες και γενικά εκτονώθηκαν στο χιονισμένο τοπίο του χιονοδρομικού κέντρου.

Πάντως σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, γιατί προσφέρει όμορφες στιγμές και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από μεγάλα αστικά κέντρα.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Πίστευα ότι είναι πανεύκολο το να κάνεις σκι αλλά δεν είναι και τόσο. Μου έκανε εντύπωση ότι σε μερικές στέγες σπιτιών είχε σειρά από πανέμορφους σταλακτίτες. Ακόμη μου έκανε εντύπωση το ύψος του χιονιού που ήταν περίπου 80εκ έως και 1 μέτρο. Έχω και μια απορία: όταν πέφταμε με τα σκι γιατί οι δάσκαλοι του σκι δε μας βοηθούσαν να σηκωθούμε;

 
Κώστας Παπακώστας – Ε΄1

 

 

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία με πολλές βούτες και πολύ γέλιο. Κάναμε σκι παίξαμε χιονοπόλεμο, φάγαμε και περάσαμε υπέροχα. Ευχαριστούμε το σχολείο που πραγματοποίησε αυτή την εκδρομή και θέλουμε να ξαναπάμε.


Μαρία , Φωτεινή, Χριστίνα, Κρύστα, Μιχάλης, Αλέξανδρος - ΣΤ΄2

Στην εκδρομή στο Σέλι θα περνούσαμε καλύτερα αν μας άφηναν 5 λεπτά μόνους μας να κάνουμε πράξη ότι μάθαμε. Οι κύριοι ήταν καλοί. Θέλουμε σίγουρα να ξαναπάμε. Ήταν πολύ ωραία στο εστιατόριο και έτσι ξεκουραστήκαμε από το μάθημα. Παίξαμε χιονοπόλεμο και το απολαύσαμε. Ήταν ένα ωραίο και συναρπαστικό ταξίδι !

Φένια, Δημήτρης, Παναγιώτα, Στέργιος - Ε΄2

Στο χιονοδρομικό του Σελίου ήταν πάρα πολύ ωραία, γιατί είχε πολύ χιόνι. Κάναμε σκι και παίξαμε χιονοπόλεμο.

Αντωννιάννα, Νίκος, Παντελής Σαμπρίνα - Φωτεινή - Ε΄2


Πέρασα υπέροχα στο Σέλι! Μας έμαθαν πώς να κάνουμε σκι αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει να έχεις τα χέρια σου στα γόνατα και για το φρένο πρέπει να κάνεις ένα «λάμδα».

Ταξιαρχία Εξάρχου – Ε΄1

Περάσαμε τέλεια στο Σέλι. Παίξαμε χιονοπόλεμο αγόρια , κορίτσια. Είδαμε χιόνι και ευχαριστούμε τους δασκάλου για αυτό. Μας άρεσε πάρα πολύ !

Βαρβάρα, Θεοδώρα, Φερνάντο, Νίκος - Ε΄2


Ήταν μια καταπληκτική εκδρομή! Ήταν τέλεια! Πρώτη φορά στη ζωή μου έκανα σκι!

 

Άρτεμη Λεσάι – Ε΄1 τμήμα

 

Στο Σέλι Ημαθίας περάσαμε φανταστικά. Αυτοί που δεν ήρθαν έχασαν!

 

Νίκη Μορφακίδου – Ε΄1


Στο Σέλι περάσαμε τέλειααααααα!!! Ήταν σούπερ και πολύ φανταστικάάάάάάάάά΄!!!!!!!!!!

 

Ελιάν Ντέντε – Ε΄1

Την Παρασκευή που πήγαμε στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου περάσαμε μια αξέχαστη μέρα !
Μόλις φτάσαμε αντικρίσαμε ένα χιονισμένο τοπίο. Όταν βγήκαμε έξω με τον εξοπλισμό μας αρχίσαμε να κάνουμε σκι, φάγαμε πολλές βούτες γελάσαμε πολύ και παίξαμε χιονοπόλεμο.


Ελένη, Αθανασία, Χριστίνα Λ., Θεοδώρα - ΣΤ΄2

Στην αρχή φορέσαμε κάτι χοντρές μπότες και τρόμαξα. Σιγά-σιγά όμως τις συνήθισα. Θα πρότεινα να ξαναπάμε γιατί ήταν πολύ ωραία.


Νικολέττα Χαραλαμπίδου – Ε΄1


Η εκδρομή στο Σέλι μου άρεσε πολύ. Το τοπίο ήταν υπέροχο, μάθαμε σκι και απολαύσαμε το χιόνι!

Χριστίνα Μπαλτά – Ε΄1

Οι εντυπώσεις μας ήταν ωραίες αλλά δεν  μας άρεσε η άσκηση με το σκοινάκι. Θέλαμε να ανεβούμε στο τελεφερίκ αλλά ο κύριος της γυμναστικής δεν μας άφησε..

Θα θέλαμε να μας άφηναν να κάνουμε σκι μόνοι μας και να έχουμε κοντάρια του σκι. Μας άρεσε πάρα πολύ η εκδρομή και θα θέλαμε να ξανάρθουμε και να κάνουμε περισσότερο σκι.

 

Τουμανίδου Ρ.,  Σωτηριάδης Γ., Χατζηαθανασίου Ζ. - Ε΄3

Εμάς μας έκανε εντύπωση πόσο ομοιόμορφα είχε σκεπάσει το χιόνι το έδαφος. Επίσης μας εντυπωσίασε το υπερβολικό χιόνι που υπήρχε εκεί, αλλά παρόλα αυτά το χιόνι δεν έλιωνε με τις δυνατές ακτίνες του ήλιου. Υπήρχαν ευγενικοί κύριοι που μας μάθαιναν πως να κάνουμε σκι.
Μας άρεσε πάρα πολύ «Το χιόνι που φάγαμε»

Αθηνά Κ., Μαργαρίτα Π. - Ε΄3

 

Δε μου άρεσε που δε μείναμε πιο πολύ! Αλλά πάλι διασκέδασα πολύ!

Νικόλας – Ε΄1


Πέρασα τέλεια στο Σέλι και θέλω να ξαναπάω!


Ρένια Τσουκαλά  - Ε΄3

Μας άρεσε πάρα πολύ , γιατί μας έμαθαν να βάζουμε τα χιονοπέδιλα και να περπατάμε ευθεία και να κάνουμε πλάγια βήματα. Μα πιο πολύ μας άρεσε που κάναμε χιονόμπαλες και τις πετούσαμε στους άλλους συμμαθητές μας.

Νικόλας, Χρίστος - Ε΄3

Στο Σέλι που πήγαμε για σκι μου άρεσε πάρα πολύ! Το μόνο που δε μ’ άρεσε ήταν που έπεφτα συνέχεια!

Ιωάννα Τσαντίδου – Ε΄1


Το σημαντικότερο είναι ότι έκανα σκι με τις φίλες μου μαζί.! Νομίζω πως όλοι ευχαριστηθήκαμε την εκδρομή.

Αλεξία Γράβαρη – Ε΄1

Μας άρεσε πολύ ο τόπος που κάναμε σκι. Η εκδρομή ήταν καταπληκτική και θα θέλαμε να πάμε ξανά , διότι θέλουμε να έχουμε ακόμα μια εμπειρία με το σκι. Επίσης παίξαμε χιονοπόλεμο και περάσαμε μια πολύ ωραία μέρα.

Δημήτρης, Ζάχος, Βαγγέλης, Μιχάλης Οκροπιρίτζε - ΣΤ΄2

Όταν φτάσαμε στο χιονοδρομικό κέντρο τα πάντα ήταν κάτασπρα και χαρήκαμε πάρα πολύ. Η μεγαλύτερη εμπειρία ήταν όταν ανεβήκαμε στο σκοινί. Στο γυρισμό ήταν όλοι κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι που μάθαμε κάτι.

Άγγελος, Γιάννης, Σοφία, Αναστασία - Ε΄2

 


Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα