- 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου - http://11dim-evosm.thess.sch.gr -

Βιβλιοθήκη

Η δανειστική βιβλιοθήκη (Δ.Β.) του σχολείου μας άρχισε τη λειτουργία της τη σχολική χρονιάlibrary2 1996-97. Την αρχική οργάνωση, εμπλουτισμό και λειτουργία ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Βλάχου Ελένη & Σαλονικίδης Γιάννης. Την πρώτη περίοδο της λειτουργίας της η βιβλιοθήκη στεγαζόταν στο λυόμενο κτίριο κάτω από άσχημες συνθήκες.

Με τη μεταστέγαση του σχολείου μεταφέρθηκε και η Δ.Β. σε μια ευρύχωρη αίθουσα 70 τ.μ. η οποία εξοπλίστηκε κατάλληλα (ράφια, αναγνωστήριο κ.λπ.) από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ευόσμου. Παράλληλα, η Σχολική Επιτροπή και ο Σύλλογος Γονέων ανέλαβαν τον εμπλουτισμό της με περισσότερους από 400 νέους τίτλους βιβλίων.

Σήμερα η Δ.Β. διαθέτει περισσότερους από 2000 τίτλους βιβλίων όλων των κατηγοριών και εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών και μαθητριών.

Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται κατά Μ.Ο. 60-80 δανεισμοί βιβλίων και ο στόχος μας είναι να αυξηθούν.
Στην αίθουσα υπάρχει Η/Υ, ο οποίος εκτός από τη διαχείριση της Δ.Β., δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά να συνδέονται στο Διαδίκτυο και να αναζητούν τις πληροφορίες που επιθυμούν.

Λειτουργία
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μπορούν να δανείζονται βιβλία 3 φορές την library1εβδομάδα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Τα παιδιά μπορούν να προσέρχονται στη βιβλιοθήκη είτε μόνα τους είτε συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς των τάξεών τους.

Πρόγραμμα δανεισμού

Α΄και Β΄ τάξεις Δευτέρα 2ο διάλειμμα
Γ΄και Δ΄ τάξεις Τετάρτη 2ο διάλειμμα
Ε΄και ΣΤ΄ τάξεις Παρασκευή 2ο διάλειμμα

Κανόνες

[note]Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός της Δανειστικής βιβλιοθήκης κατά το σχολικό έτος 2014-2015 είναι ο κύριος Νικόλαος Αντωνίου.[/note]