Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς

 Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/09/22 στις 9:30. Οι μαθητές/τριες μετά τη θρησκευτική τελετή θα οδηγηθούν στις τάξεις, θα παραλάβουν τα βιβλία (να φέρουν σχολική τσάντα) και θα αποχωρήσουν στις 10:30.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο Covid η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Οι γονείς/συνοδοί των μαθητών/-τριών της Α΄ τάξης μπορούν (εφόσον το επιθυμούν) να παραμείνουν στον αύλειο χώρο κατά τη διάρκεια του Αγιασμού. Στη συνέχεια θα ενημερωθούν από τους Διευθυντές των σχολείων για τις βασικές αρχές λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου στο χώρο της τραπεζαρίας.

Η αποχώρηση των μαθητών/τριών μετά τη λήξη των μαθημάτων (13.15) θα γίνεται ως εξής:

-ΔΥΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ (Χ. Τρικούπη) Α΄,Γ΄,Ε΄ τάξεις και

-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ (Βυζαντίου) Β΄, Δ΄, ΣΤ΄ τάξεις.

Στην περίπτωση αδελφών, τα μεγαλύτερα αδέρφια αποχωρούν από την έξοδο των μικρότερων.

Σε ότι αφορά τις αιτήσεις για τη συμμετοχή των μαθητών στο διευρυμένο ωράριο του ολοήμερου σχολείου 16:00-17:30 θα πρέπει να γίνουν και εγγράφως έως και την ημέρα του αγιασμού.

Εγκύκλιος με οδηγίες για το νέο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου