- 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου - https://11dim-evosm.thess.sch.gr -

“Γίνε ήρωας του Διαδικτύου”

Για να μπορούν να αξιοποιούν πλήρως το διαδίκτυο, τα παιδιά πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα ώστε να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις. Το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου [1] διδάσκει στα παιδιά τις βασικές αρχές της ψηφιακής ιθαγένειας και ασφάλειας, ώστε να μπορούν να εξερευνούν τον διαδικτυακό κόσμο με σιγουριά.

Στο εργαστήριο Πληροφορικής λάβαμε ένα πακέτο δώρο από την GOOGLE με περιεχόμενο οδηγίες για το παιχνίδι Interland [2], αυτοκόλλητα και βιβλία ζωγραφικής για τα μικρότερα παιδιά.

Το Ίντερλαντ [3]είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό παιχνίδι που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τα παιδιά να μάθουν πέντε βασικά μαθήματα μέσα από τέσσερα διαφορετικά μίνι παιχνίδια, ή «πίστες». Τα παιδιά προσκαλούνται να αναδειχτούν Ήρωες του Διαδικτύου παίζοντας ένα παιχνίδι όπου αντιστέκονται σε χάκερ, βουλιάζουν ηλεκτρονικούς ψαράδες, υπερνικούν διαδικτυακούς εκφοβιστές, αποφεύγουν υπερκοινοποιητές και, εντέλει, μαθαίνουν να πλοηγούνται στον κόσμο του διαδικτύου με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. Το Ίντερλαντ δημιουργήθηκε με τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων της ψηφιακής ασφάλειας και έχει πιστοποιηθεί ως προς την ευθυγράμμισή του με τα πρότυπα της Διεθνούς Εταιρίας για την Τεχνολογία στην Εκπαίδευση (ISTE).

Υπόσχεση του Ήρωα του Διαδικτύου

Οι γονείς, που συζητούν με τα παιδιά τους στο σπίτι σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, μπορούν να ενθαρρύνουν όλη την οικογένεια να διαβάσουν όλοι μαζί τις θεμελιώδεις αρχές και να δώσουν όλοι μαζί την «υπόσχεση [4]» (κάντε κλικ πάνω στην λέξη “υπόσχεση” για να το δείτε!).

Γίνε ήρωας του Διαδικτύου!