Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου

Σας ενημερώνουμε ότι ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων, καθώς για όλους τους εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους στη σχολική μονάδα.

Με την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα 10 Μαΐου οι μαθητές/τριες θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο αφού πρώτα πραγματοποιήσουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) είτε το πρωί της Δευτέρας ή έως και 24 ώρες πριν.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου(self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο από τους γονείς/κηδεμόνες για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες με το ΑΜΚΑ του παιδιού. Η διάθεση των self tests ξεκίνησε από την Τετάρτη 5/5/2021.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ το self test για τη Δευτέρα, καθώς δεν θα είναι διαθέσιμο σε ημέρες και ώρες εφημερίας των φαρμακείων.

Σχετικά με τον τρόπο προμήθειας, τη διενέργεια, τον τρόπο δήλωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  https://self-testing.gov.gr  (Επιλογή: «Σχολική κάρτα για COVID-19»), και τον τρόπο επίδειξης του αποτελέσματος πριν την προσέλευση στο σχολείο, θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες στην παρακάτω εγκύκλιο της υφυπουργού.

Εγκύκλιος για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19.