ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΗΣΙΔΑΣ Η/Υ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Προς την κατεύθυνση της διαρκούς αναβάθμισης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της σχολικής μας κοινότητας, δημιουργήσαμε μια νησίδα (ή αλλιώς γωνιά) ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσα στο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης. Περιλαμβάνει 4 Η/Υ νέας τεχνολογίας με σύνδεση στο διαδίκτυο κι όλα τα περιφερειακά εξαρτήματα (οθόνες, πληκτρολόγια, ηχεία, ακουστικά με μικρόφωνα, εκτυπωτής).

Σκοπός μας είναι η εκπαιδευτική αξιοποίησή της από τον εκπαιδευτικό και μαθητικό πληθυσμό των σχολείων μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένους από τους τρόπους που μπορεί η συγκεκριμένη γωνιά να αξιοποιηθεί είτε ατομικά είτε ομαδικά:

  • Πρόσβαση σε αποθετήριο ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού (e-books, περιοδικά, ψηφιακές βιβλιοθήκες, κ.ά.)
  • Οργάνωση μαθητικών δραστηριοτήτων (παρουσιάσεις, φύλλα εργασίας, projects, άρθρα στη σχολική εφημερίδα, φύλλα εργασιών, κ.ά.)
  • Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού (εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες στα πλαίσια των γνωστικών αντικειμένων ή των σχολικών προγραμμάτων Πολιτιστικών, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικών, κ.ά.)
  • Μέσο διαφοροποιημένης διδασκαλίας

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συναδέρφους εκπαιδευτικούς Σαλονικίδη Ιωάννη, Αγατσιώτη Ξενοφώντα για την πολύτιμη βοήθειά τους σε όλες τις φάσεις της δημιουργίας της νησίδας ειδικά, αλλά και γενικά για την υποστήριξή τους στη διαδικασία ένταξης των τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων των σχολείων μας για την οικονομική συνεισφορά του στο εγχείρημα, καθώς και το τμήμα Ηλεκτρολόγων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για την τοποθέτηση νέου φωτισμού στο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης.

Από τις Διευθύνσεις του 21ου & 11ου Δ. Σ. Ευόσμου