Πίνακες ανακοινώσεων για επικοινωνία των παιδιών με θέμα “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”

Αγαπημένοι μου μαθητές, μετά από 2 βδομάδες που τα σχολεία είναι κλειστά, πρέπει να πω ότι μου λείψατε πολύ!
Σκέφτηκα να κάνουμε αυτόν τον πίνακα ανακοινώσεων, όπου μπορείτε -με τη βοήθεια των γονιών σας ή και μόνοι σας ακόμα!- να δημοσιεύετε τις σκέψεις σας, τις ευχές σας, και να επικοινωνείτε με τους συμμαθητές σας…
Μπορείτε να ανεβάσετε ζωγραφιές σας, ή εικόνες που σας αρέσουν από το διαδίκτυο. Επίσης μπορείτε να προτείνετε ιδέες για παιχνίδια, ρητά που σας αρέσουν και ιδέες για δημιουργική απασχόληση.  Θα χαρώ πολύ να δω να σχολιάζετε με θετικό και χαρούμενο τρόπο τις αναρτήσεις των φίλων σας!

Καλό θα ήταν, αν θέλετε να ανεβάσετε φωτογραφίες που τραβήξατε με το κινητό των γονιών σας, αυτές να μην έχουν πρόσωπα παιδιών, για να είμαστε με κάθε τρόπο ασφαλείς. Καλή ιδέα είναι να κάνετε δικές σας ζωγραφιές. Η μία δυνατότητα είναι να ζωγραφίσετε με το πρόγραμμα της Ζωγραφικής (Paint) των Windows, να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και να το ανεβάσετε χρησιμοποιώντας το εργαλείο που σας δίνει το padlet. Δεύτερος τρόπος είναι να κάνετε μια ζωγραφιά στο χαρτί με τους μαρκαδόρους και τα πινέλα σας, και οι γονείς σας να το φωτογραφίσουν με το κινητό και να το ανεβάσουν. Η χρήση του padlet σαν πίνακα ανακοινώσεων είναι πολύ εύκολη! Κάνοντας κλικ μέσα στον πίνακα ανακοινώσεων θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει κάτω δεξιά ένα σύμβολο + (σε ροζ κυκλικό φόντο). Κάνοντας κλικ εκεί μπορείτε να κάνετε την δική σας ανάρτηση, η οποία θα εμφανιστεί πρώτη, πάνω αριστερά!

Δημιουργήθηκαν 3 πίνακες ανακοινώσεων, ένας για Α’ και Β’ Δημοτικού, ένας για Γ’ και Δ’, και ένα για Ε’ και Στ’. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε αυτόν που αντιστοιχεί στην τάξη σας.

Για τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης, προτείνω να κάνετε ζωγραφιές με θέμα το πώς περνάτε αυτές τις μέρες που είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι σας, και λίγα λόγια για τους εαυτούς σας. Να γράψετε το όνομά σας και το 1ο γράμμα από το επίθετό σας για να ξέρουμε ποιοι είστε.

Για τους μαθητές της Γ΄και Δ’ τάξης καλές ιδέες είναι να γράψετε τις ευχές σας στους φίλους σας, και να βρείτε στο διαδίκτυο ρητά που σας εμπνέουν και σας δίνουν δύναμη και κουράγιο! Επίσης να βρείτε εικόνες που μας δίνουν οδηγίες για το πώς να προστατευτούμε από τον κορονοϊό.

Οι μαθητές της Ε’ και Στ΄ τάξης μπορούν να κάνουν πιο σύνθετα πράγματα. Μια πρόταση είναι να κάνετε ένα powerpoint με θέμα τους τρόπους προστασίας από τον κορονοϊό. Ακόμη πιο δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα πρόταση, να κάνετε ένα μικρό βιντεάκι 2′ ή 3′ το μέγιστο με θέμα, τους κανόνες πρόληψης ή συμβουλές υγείας (παντα με θετική διάθεση). Τα παιδιά της Στ’ τάξης μπορούν να το κάνουν με το moviemaker (με το οποίο ασχοληθήκαμε τον τελευταίο καιρό), αν φυσικά το διαθέτει ο υπολογιστής σας. Διαφορετικά μπορείτε να γράψετε τις σκέψεις σας, τις συμβουλές και τις ευχές σας. Όλα είναι ευπρόσδεκτα, με την προϋπόθεση ότι είστε πάντα ευγενικοί και αισιόδοξοι! Η αισιοδοξία είναι μεταδοτική. Τα αρχεία powerpoint και τα βίντεο ανεβαίνουν με τον ίδιο τρόπο που ανεβαίνουν κι οι εικόνες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λινκ σε βίντεο από το youtube με το εργαλείο (⇐⇒ )που βρίσκεται δίπλα στο εικονίδιο επισύναψης εικόνας (⇑). Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τους γονείς, διότι για να δημοσιευτεί κάτι, θα πρέπει πρώτα να το εγκρίνω!

Ανυπομονώ να γεμίσει ο τοίχος με χαρούμενα και ελπιδοφόρα μηνύματα! Να είστε όλοι γεροί και ασφαλείς! Μην ξεχνάτε… ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Και οι γονείς είναι ευπρόσδεκτοι.

κυρία Χάιδω

 

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Δημιουργήθηκε με το Padlet