Συμμετοχή του σχολείου μας στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020

Το σχολείο μας συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά και στηρίζει την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu) με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί φέτος στις 11/02/2020 σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids (www.saferinternet4kids.gr) το οποίο λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Περισσότερες πληροφορίες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.saferinternetday.org, όπου συμπεριλαμβάνονται και σύνδεσμοι για τις δράσεις που διεξάγονται σε κάθε χώρα.

Με αφορμή το σύνθημα της ημέρας το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE, διοργανώνει έναν πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό με στόχο τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται τo ποιοτικό – θετικό διαδίκτυο και γενικότερα πως αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Φέτος το σχολείο μας συμμετέχει στον Διαγωνισμό -που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με 3 εργασίες: ένα βίντεο και 2 ζωγραφιές.

  • Το βίντεο είναι μια αποκλειστική δημιουργία των μαθητριών του Στ’1:

-Κάτιας Τσίποτα και
-Μαρίας Γλυκιά

με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Πληροφορικό Δράκου Χάιδω.

Το επιμέρους θέμα -που αντιστοιχεί στις συμμετοχές της Ε’ και Στ’ τάξης- αφορά στην “Επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην εικόνα του εαυτού μας“. 

  • Οι ζωγραφιές είναι δημιουργία των μαθητριών του Στ’2: Αγνής-Μαρίας Στεφανίδου και Μαρίας Κατσαρού.

Ένα μεγάλο μπράβο στις μαθήτριες για τις αξιόλογες εργασίες τους και ευχόμαστε να “δίνουν πάντα φτερά στα όνειρά τους”.  Καλή επιτυχία!