Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) 2018

Διαγωνισμός με θέμα “ΘΕΤΙΚΟ/ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

Σχολείο: 11ο ΔΣ ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΤ’1
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Χάιδω Δράκου – Καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ19

Πρόκειται για βίντεο που δημιουργήθηκε από τους μαθητές του Στ’1, Γιώργο Γκιργκένη, Ειρήνη Ρότζα, Ελένη Ουζόμα και Νίκο Καλαϊτσίδη,  με σκοπό τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό SID 2018.

Το θέμα των φετινών διαγωνισμών αφορά στο μήνυμα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα». Σκοπός της ημέρας είναι να περάσει το μήνυμα του σεβασμού προς τους άλλους ψηφιακούς χρήστες και της αναζήτησης ευκαιριών για δημιουργική διαδικτυακή συμπεριφορά. Παιδιά και νέοι άνθρωποι ενθαρρύνονται  να πάρουν θέση ως ψηφιακοί πολίτες του μέλλοντος συμμετέχοντας ενεργά σε ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.
Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το θέμα της φετινής Ημέρας “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα” ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου, να φέρει τους ανθρώπους κοντά.
Χάιδω Δράκου
Πληροφορικός ΠΕ19
11ο & 21ο Δ.Σ. ΕΥΟΣΜΟΥ