Επίσκεψη στο δάσος του Σέιχ Σου

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αντωνίου Νικόλαος, Γαβριήλ Κωνσταντία.

Οι μαθητές/μαθήτριες της Δ΄ τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 επισκέφτηκαν το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου (Κέδρινος λόφος ? νερό του Σεΐχη) και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Δάσος: Το πράσινο εργοστάσιο».

ΣΚΟΠΟΣ

Η βιωματική μάθηση για τη ζωή στο δάσος και για τη συμβολή του στην ποιότητα της ζωής μας και η συνειδητοποίηση ότι το δάσος χρειάζεται από όλους μας περισσότερη οικολογική συνείδηση.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Στην αρχή κάθισαν στα σκαλοπάτια του χώρου που θα πραγματοποιούταν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ενημερώθηκαν από τους γυμναστές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στη συνέχεια συζήτησαν για τη σχέση του δάσους με τον ατμοσφαιρικό αέρα, το νερό, το έδαφος, τις πρώτες ύλες, την αναψυχή, τη βιοποικιλότητα και τα επαγγέλματα.
Οι μαθητές/τριες εκπαιδεύτηκαν στον προσανατολισμό με τη βοήθεια πυξίδας, αλλά και με φυσικούς τρόπους, πεP1070303ρπατώντας μέσα στο δάσος, στην κατασκευή καλύβας από καλάμια και χόρτα, στην κατασκευή εστίας φωτιάς με πέτρες και στην κατασκευή φωλιών με χόρτα για τα μικρά πουλάκια. Ακόμα, ευαισθητοποιήθηκαν πάνω σε θέματα προστασίας του μοναδικού δάσους της πόλης μας, που αποτελεί βασικό πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου, και αντιλήφθηκαν ότι το δάσος χρειάζεται από εμάς περισσότερη πράσινη συνείδηση!
Τα παιδιά στο τέλος του προγράμματος έπαιξαν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.
Όλες οι δραστηριότητες τους ενθουσίασαν πάρα πολύ και ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλα τα παιδιά.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια προγράμματος: 3 ώρες
Χώρος προγράμματος: Σέιχ Σου (κοντά στο Φιλίππειο)
Τιμή εισιτηρίου: 4,00 ευρώ/μαθητή
Ώρα προσέλευσης: 09:00 ? 09:15
Ώρα αναχώρησης: 12:15 ? 12:30
Τηλέφωνο (σταθερό): 2310 / 700 233
Τηλέφωνο (κινητό): 6972 779 762
FAX: 2310 / 700 289
EMAIL: mikroihrwes@gmail.com
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Λεωνίδας Καρδάρας

[ Φωτογραφίες ]

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.