- 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου - https://11dim-evosm.thess.sch.gr -

Η συμμετοχή μας στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αλεξανδρίδης Σωτήριος (ΠΕ70) – Γεωργάκη Σοφία (ΠΕ70) – Σαμαρά Θεοδώρα (ΠΕ19)

Στις 23 Απριλίου 2015 οι μαθήτριες/μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας σε χώρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας (NOESIS).Untitled-2

Η εργασία που παρουσίασαν ήταν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι γνώσεων με τίτλο «Βουλή των Ελλήνων-?Ναός της Δημοκρατίας?», το οποίο δημιούργησαν στο προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch (https://scratch.mit.edu/projects/55092990/ [1]). Αφορμή για την υλοποίηση του παιχνιδιού υπήρξε η εκπαιδευτική επίσκεψη της ΣΤ τάξης στο κτίριο της Βουλής στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2015.

DSC06265Στο Συνέδριο, εκτός από την παρουσίαση της δικής τους εργασίας σε μαθητές/μαθήτριες άλλων σχολείων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν αντίστοιχα άλλες εργασίες, που περιελάμβαναν ψηφιακές ιστορίες, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ρομποτικές διατάξεις κ.α.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το παιχνίδι παίζεται από 2 παίχτες (ή από 2 ομάδες). Το βασικό ταμπλό αποτελείται από 100 τετράγωνα, 10 σε κάθε σειρά και υπάρχει ένα ζάρι και 2 πιόνια. Σε κάποια από τα τετράγωνα υπάρχουν εικόνες σχετικές με τη Βουλή.

Untitled-7 [2]Οι παίχτες κάνουν εναλλάξ κλικ στο ζάρι και αυτόματα το πιόνι μετακινείται τόσα τετράγωνα όσα δείχνει το ζάρι. Αν σταματήσει σε τετράγωνο με εικόνα, τότε εμφανίζεται ερώτηση σχετική με τη Βουλή και ο παίχτης δίνει την απάντησή του. Αν απαντήσει σωστά, το πιόνι προχωράει 2 τετράγωνα εμπρός. Αν απαντήσει λάθος, το πιόνι πηγαίνει ένα τετράγωνο πίσω. Νικητής είναι ο παίχτης που θα φτάσει πρώτος στο τελευταίο τετράγωνο.

Δοκιμάστε κι εσείς να παίξετε!

(οδηγίες)

1) Ανοίξτε τα ηχεία και κάντε κλικ στο πράσινο σημαιάκι για να δείτε την εισαγωγή και να παίξετε!
2) Στις ερωτήσεις όπου πρέπει να διαλέξετε τη σωστή απάντηση από τις προτεινόμενες, π.χ. (1) ΣΩΣΤΟ  (2) ΛΑΘΟΣ, πληκτρολογήστε 1 ή 2, όχι όλη την απάντηση, και πατήστε το Enter.
3) Αν η ερώτηση ζητάει χρονολογία, πληκτρολογήστε μόνο το έτος (π.χ. 1925)

[Φωτογραφίες από τη συμμετοχή του σχολείου μας]