Μικροί Δημοσιογράφοι!

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Σαλονικίδης Γιάννης

Τάξη: Δ2

Πώς γράφει ο δημοσιογράφος ένα άρθρο;

Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε κι εμείς. Να γίνουμε μικροί δημοσιογράφοι. Πραγματικές και φανταστικές ιστορίες ανακατεμένες…

Μπορείτε άραγε να ξεχωρίσετε ποιες είναι αληθινές και ποιες φανταστικές;


Το “σαλιγκάρι” βιβλιοθήκη

Της Άννας Ιβανούδη

Μια βιβλιοθήκη που φτιάχτηκε σε σχήμα σαλιγκαριού έχει τραβήξει την προσοχή πολλών ανθρώπων.

Είναι ξύλινη, μεγάλη, βολική και χωράει πάρα πολλά βιβλία. Την έχουν ήδη αγοράσει εκατοντάδες άνθρωποι στην Ελλάδα. Μην αργοπορείτε! Αγοράστε την όσο είναι καιρός!

[Διασκευή: ELLE DECORATION, 4/4/2008]

"Το σαλιγκάρι βιβλιοθήκη"

“Το σαλιγκάρι βιβλιοθήκη”

 


“Ανεργία”

Της Γεωργίας Κρανιδιώτη

Το κυριότερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι η ανεργία.

Σταδιακά κλείνουν μεγάλες επιχειρήσεις και εργοστάσια και γίνονται ομαδικές απολύσεις. Δεν υπάρχουν άλλες ευκαιρίες εργασίας ειδικά για τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Η ανεργία έχει αντίκτυπο στους περισσότερους ανθρώπους. Έτσι αναγκάζονται όλοι να περιορίσουν τα έξοδά τους για να μπορούν να θρέψουν την οικογένειά τους.

Γι’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα θα πρέπει να ενδιαφερθεί το κράτος. Να δημιουργήσει δουλειές, να βοηθήσει τις επιχειρήσεις ώστε να προσλάβουν ανέργους αλλά να βοηθήσει και όσους δεν έχουν αυτή τη στιγμή δουλειά.

Χωρίς δουλειά και χρήματα δεν μπορεί να υπάρξει υγιής κοινωνία!

Ανεργία

Ανεργία


“Πώς να δώσετε το χάπι στη γάτα σας!”

Της Δώρας Μανάκου

Έχετε μια γάτα η οποία έχει αρρωστήσει. Την πάτε στο γιατρό. Αυτός αποφασίζει πως για να γίνει καλά η γάτα σας χρειάζεται φάρμακα. Πρέπει λοιπόν να της δώσετε ένα χάπι! Μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά δεν είναι! Ας δούμε μαζί μερικούς τρόπους…

  1. Πάρτε τη γάτα στο αριστερό σας χέρι σαν να κρατάτε μωρό. Χρησιμοποιήστε το δεξί σας αντίχειρα και το δείκτη και ασκήστε ελαφριά πίεση στο στοματάκι της γάτας, μέχρι αυτή να το ανοίξει. Σπρώξτε μέσα το χάπι και αφήστε τη γάτα να κλείσει το στόμα της. … Τώρα μαζέψτε το χάπι από το πάτωμα, βρείτε τη γάτα και επαναλάβετε τη διαδικασία…
  2. Πετάξτε το σαλιωμένο χάπι. Βγάλτε ένα καινούριο χάπι από τη συσκευασία. Βάλτε το στο στόμα της γάτας και μετρήστε ως το 10. Ψαρέψτε το χάπι από τη γυάλα του χρυσόψαρου και τη γάτα από την κουρτίνα.
  3. Βγάλτε το τελευταίο χάπι από τη συσκευασία και φωνάξετε την πυροσβεστική για να κατεβάσει τη γάτα από το δέντρο του απέναντι πεζοδρομίου. Ζητήστε επίσης συγνώμη από το γείτονα που τσακίστηκε στο φράχτη προκειμένου να μην πατήσει τη γάτα σας.

Τελικά τι έγινε; Το πήρε το χάπι η γάτα;;;

Γάτα

“Πώς να δώσετε το χάπι στη γάτα σας!”


“Το θαυματουργό αυγό!”

Της Ανδριάνας Μπάρτζιου και της Αναστασίας Ισχνοπούλου

Σ’ ένα εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη φτιάχτηκε ένα θαυματουργό αυγό που δίνει την ικανότητα στον άνθρωπο να πετάει.

Ο καθηγητής …Άι Στάιν βρήκε ένα άλογο που πειραματίστηκε επάνω του. Του έδωσε λοιπόν ένα αυγό και το έκανε να πετάει ακριβώς μία ώρα!

Ο καθηγητής …Άι Στάιν είναι άνθρωπος της ανακύκλωσης γι’ αυτό όταν τρώμε το περιεχόμενο των αυγών μπορούμε να ανακυκλώσουμε και το τσόφλι!

Τα αυγά του καθηγητή πωλούνται μόνο με 1 ευρώ. Είμαστε περήφανοι που έχουμε τέτοιον καθηγητή!

"Το θαυματουργό αυγό!"

“Το θαυματουργό αυγό!”


“Η καταστροφή των δασών”

Του Νίκου Ξανθόπουλου και του Ιορδάνη Βασιλειάδη

Τα τροπικά δάση, αλλά και όλα τα δάση, εξαιτίας των πυρκαγιών αλλά και των εκχερσώσεων, οδηγούνται στον αφανισμό.

Οι πυρκαγιές καταστρέφουν τους πνεύμονες της γης. Ο μισός δασικός πλούτος της γης κάηκε τα τελευταία 30 χρόνια. Ο ρυθμός εκχέρσωσης των τροπικών δασών κυμαίνεται από 10 έως 20 εκατομμύρια εκτάρια το χρόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από μεγάλες δασικές περιοχές να ζουν με το φόβο πλημμυρών που μεγαλώνει κάθε χρόνο και περισσότερο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι περιοχές γύρω από τα Ιμαλάια, όπου 50 ως 100 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον εφιάλτη των πλημμυρών.

[Διασκευή από http://alex.eled.duth.gr/philocosmia/k5_2.htm

Φωτογραφίa από: http://kpe-kastor.kas.sch.gr/biod_net/schools3/exp-gymn-tripoli-programme.htm

"Η καταστροφή των δασών"

“Η καταστροφή των δασών”